Snertrit 28 september 2019.

snertrit 28 september 2019.

De op één na laatste buitenactiviteit was gewoon aangenaam!

De vooruitzichten voor wat de weersomstandigheden betreft waren niet al te best, maar de weergoden waren ons goed gezind gedurende de rit en pauze van kwart voor elf tot half twee. De rit van Overst-Voerendaal naar Craubeek, Ransdaal , Winthagen en terug waren voor de vijf koetsen, een paard onder het zadel en de 33 menners, stuurlui en passagiers de moeite waard.

De natuur, al gedeeltelijk in herfsttooi en de landbouwgronden, in rust of nog met te oogsten produkten, appelboomgaarden en de weilanden met koeien lieten een rustig beeld zien van de naderende herfst en winter.

Onze gastheer was Caspar, met zijn 3 zonen en broer Harrie op hoeve Overst-Voerendaal met veel gebouwen en een grote binnenplaats, waar hij zich met zijn broer en kinderen nooit hoeft te vervelen!

Onze keuze om de rit een beetje in te korten was een goede, want binnen een kwartier na aankomst barstte er een fikse bui los. We zaten gelukkig droog en de erwtensoep met een sneetje zelfgebakken speltbrood werd geserveerd. Dank aan Bertie: alles smaakte voortreffelijk!

De gastheren trakteerden nog op koffie of thee met een wafel en er werd nog een tijdje gezellig gepraat.

Dank aan Caspar en Harrie en de jongens, die alles prima voorbereid hadden.

Dank ook aan alle deelnemers en bijzonder aan de voerlui!!

Voor herhaling vatbaar!!

Frans

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *